Ősz Károly Szilárd

1. Spune o trăsătură care funcționează cel mai bine pentru tine.

Există un cuvânt în engleză care nu numai că mi se potrivește foarte bine, dar este pronunțat și în maghiară ca numele meu este: silly (Szili) – o persoană nebunatică.

 

2. În timpul introducerii sau când vorbești despre tine, cât de important crezi că este să menționezi că ești cu dizabilități?

De obicei, la prima introducere upă câteva dialoguri, menționez că am un handicap, nu-mi place să las mai târziu aceste informații importante despre mine, pentru că mai devreme sau mai târziu treaba asta iese la iveală oricum dacă ne întâlnim sau ne adăugăm fiecare pe Facebook, de exemplu.

 

3. De ce ești cel mai mândru?

Mă gândesc la pagina mea de Youtube, pentru că am făcut o mulțime de videoclipuri în ultimii ani. Păcat că nu sunt mai faimos :)) Dar de obicei sunt mândru de orice muncă pe care o fac. În trecut am scris o mulțime de fanfic-uri și, de asemenea, am desenat multe.

 

4. Dacă ai putea schimba ceva, care ar fi?

Regret că nu m-am născut o persoană mai socială, mai deschisă. Din această cauză, am ratat o mulțime de lucruri, am pierdut câțiva prieteni vechi. Dar mă bucur că mi-am găsit locul în această lume și am reușit să mă încadrez și într-o echipă amabilă și amuzantă.

 

5. Care sunt planurile tale? La ce visezi?

Vreau să merg în mai multe călătorii, chiar și în întreaga lume. Tânjesc la o mulțime de aventuri interesante, precum supereroii din filme.

 

6. Ce rol a jucat societatea în calea către împlinirea ta cu succes? (acest lucru poate fi negativ, dar poate fi și pozitiv)

Oricât de introvertit sunt, până la urmă trebuie tânjesc și eu să fiu în compania oamenilor. Iar atunci când o persoană găsește cei mai potriviți cilegi, el sau ea doar atunci are curajul de a arăta toate calitățile și talentele sale bune. Cât timp trăim în lumea asta, vom fi mereu nevoiți să ne ajutăm și să ne completăm reciproc.

 

7. De ce și cât de important crezi ca oamenii sănătoși să ințeleagă colegii răniți?

Cred că oamenii ar trebui să lucreze întotdeauna pentru a se înțelege și a se accepta unii pe alții, chiar dacă suntem cu dizabilități, avem religii, rasă sau chiar o orientare sexuală diferită.

 

8. Ce faci de obicei în acest sens?

Cred că nu pot decât să dau un exemplu celor din jurul meu, le pot arăta că noi cei cu dizabilități nu suntem contagioși, nu răspândim boli sau virusuri periculoase, putem fi atinși, îmbrățișați, pupați la fel ca o persoană sănătoasă.

 

9. Dacă ai putea trimite un mesaj celor care acceptă mai puțin persoanele cu handicap, care ar fi acel mesaj?

NU TREBUIE SĂ VĂ TEMEȚI DE NOI, NU NE EVITAȚI, MAI DEGRABĂ ACCEPTAȚI-NE ȘI AJUTAȚI-NE LA NEVOIE, DAR SĂ NU CREDEȚI CĂ AVEM MAI PUȚINĂ VALOARE, TRATAȚI-NE CA EGALI ȘI NU VĂ BATEȚI JOC DE NOI!

 

10. De ce este aceasta fotografie preferata ta – spune-ne despre ea, unde și când, în ce circumstanțe a fost făcută?

Pentru mine, aceasta chiar și până azi asta este una dintre pozele mele preferate. Am făcut-o a doua zi după concertul BB DANCE. De asemenea, pe cupă este scris un motto foarte bun pentru toate persoanele cu dizabilități  (dar nu doar pentru ei): NEVER GIVE UP – NU CEDAȚI NICIODATĂ!