DESPRE

Numele trupei de dans BB Dance este prescurtarea expresiei din limba engleză Building Bridges, adică „Să construim poduri”, care este motto-ul principal al mai multor proiecte și programe inițiate de Asociația HIFA-România.

Ideea înființării trupei de dans s-a născut în luna septembrie a anului 2015, când colegii de la Asociația HIFA-ROMÂNIA au contactat-o pe profesoara de dans Somodi Katalin care este arbitru, totodată una din fondatoarele şi președinta școlii de dans Dance Art, ca să învețe un cuplu mixt, compus dintr-o persoană cu dizabilități şi una sănătoasă, coregrafia unui dans, cu ocazia aniversării de 15 ani de activitate a asociației.

Spectacolul a avut un real succes, deci era de la sine înțeles, că exemplul celor doi tineri (Bereczki Éva și Kelemen Attila) curajoși va avea continuitate.

 

 

 

 

 

Primul pas s-a realizat prin participarea la proiectul lansat de Fundația Comunitară cu sprijinul Cercului de Donatori în noiembrie 2015. Totodată am fost susținuți și de Motivation.

Este foarte important să precizăm, că Somodi Katalin a răspuns afirmativ la prima solicitare şi de atunci lucrează cu dăruire şi cu o seriozitate exemplară cu membrii trupei, învățându-i coregrafii din ce în ce mai frumoase – totul făcându-se pe bază de voluntariat, din pasiune.

Repetițiile la început au fost găzduite de Casa Deus Providebit din Târgu Mureș, după care trupa s-a mutat în Corunca în clădirea Universității Sapientia.

 

 

 

 

 

Trupa, cum am menţionat se compune din tineri cu și fără dizabilități locomotorii.

Membrii trupei de dans în 2016:

Bărbaţi: Demeter Mihály, Faluvégi Dénes, Graur Zsolt, Ősz Károly Szilárd și Újfalvi János.

Femei: Margareta Györfi, Katona Tímea Aranka, Réka Kotró, Székely Beáta, Tóth Noémi.

 

 

Anul 2017

În 2017 s-a reorganizat trupa deoarece unora viața le-a dat alte sarcini de împlinit. Membrii prezenți al trupei de dans sunt:

Bărbaţi: Faluvégi Dénes, Gorbea Flaviu, Graur Zsolt, Ősz Károly Szilárd și Szikszai Csaba Gáspár.

Femei: Katona Tímea Aranka, Kohn Kinga, Lukács Tünde, Szikszai Barbara Blanka, Tóth Noémi.