Asociația noastră s-a înființat în 2000 la Tg-Mureș, numele Asociaţiei provine de la HIFA-Austria şi Hifa-Hungaria, susţinătorii noştri morali şi spirituali. HIFA înseamnă = HILFE FÜR ALLE = AJUTOR PENTRU TOŢI. În Austria HIFA s-a înfiinţat în 1971 de Adolf Paster şi Dr. Aaron Ekwu, iar în Ungaria în 1995.

Viziunea noastră este dezvoltarea şi păstrarea demnităţii umane fără a încerca schimbarea convingerilor fundamentale

Grupul țintă sunt persoanele adulte cu dizabilităţi şi bolnavi cronici, copii şi tineri proveniţi din medii defavorizate

Domenii de activitate: social (acreditat din anul 2006 pentru acordare de servicii sociale), formare profesională (din 2009 autorizat de Ministerul Muncii și al Educației, cu certificat de absolvire), cultural, religios (Fraternitas: o mişcare de evanghelizare internaţională – bolnavul să fie apostolul bolnavului, deoarece astfel este mai autentic)

În 2010 am înființat Editura HIFA-RO.

Organizăm: diferite cursuri, tabere, seminarii, întruniri, etc. Programele noastre au scopul ca beneficiarii să se integreze în societate, să adopte o nouă mentalitate în aprecierea şi reorganizarea vieţii lor independente fără obstacole.

Planul nostru cel mai mare este Parcul-HIFA – centru de îngrijire și asistență socială pentru persoane cu dizabilități. Va fi construit în Păcureni…

MISIUNEA

Misiunea noastră este proiectul separat al asociației HIFA-ROMANIA, în urma căruia ne asumăm responsabililitarea față de semenii noștri, pentru cei care lucrăm zi de zi, în diferite domenii, cum ar fi cel social, cultural,formare, sportiv și recreativ.

OBIECTIVUL NOSTRU

Obiectivul nostru este dezvoltarea unei domeniu de o importanță majoră semeniilor noștri.

În 2012 s-a născut ideea de realizare a unui centru, HIFA-PARK, dar până la finalizarea proiectului avem de străbătut un drum lung și anevois.

CE INSEAMNA  HIFA-PARK?

  • Spațiu locuibil pentru 75 de persoane cu disabilități
  • Împrejurimi accesibilizate, locație armoniasă
  • Ajutor de specialitate
  • Locuri de muncă în unități protejate
  • Străduință pentru autogospodărire
  • Reabilitare
  • Integrare socială