A HIFA-Románia Egyesület BB Dance tánccsoportja alapításának ötlete a 2015-ös év szeptemberében született, amikor a HIFA-ROMÁNIA Egyesület munkatársai megkeresték Somodi Katalin tánctanárt, pontozóbírót és a Dance Art sport klub egyik alapítóját és elnökét, azzal a kéréssel, hogy az egyesület 15-ik évfordulója alkalmából táncot tanítson be egy vegyes – mozgássérült és egészséges fiatal pár előadásában. A név az angol Building Bridges kifejezés rövidítése, azaz Építsünk Hidakat, amely egyesületünk több projektjének és programjának is vezérmottója. A bemutató annyira sikeres volt, hogy szinte közös akarattal dőlt el annak a vágya, hogy egy egész tánccsoport kövesse a bátor fiatal pár – Bereczki Éva és Kelemen Attila példáját.

 

Kelemen Attila – Bereczki Éva

 

Az első lépés – az induláshoz szükséges anyagiak, illetve motiváció a Közösségi Alapítvány Adományozói Kör 2015-ös novemberi pályázatán való részvétel volt, melynek témája a Kerekek tánca előadás megszervezése volt.

Az ebből nyert összeg fedezte a kezdetekben az üzemanyag költségét, mely biztosítani tudta a táncosok szállítását. Hiszen a tánccsoport tagjai nemcsak marosvásárhelyiek, hanem Segesvár, Szászrégen, Nyárádmagyarós területéről utaznak be minden egyes próbára.

Az egyik legnagyobb kihívás, amelyet az egyesület sikeresen teljesített a speciális kerekes székek beszerzése volt. Végül jutányos áron tudtuk megvásárolni.

A továbbiakban Katalin komoly munkájának köszönhetően heti két táncpróbára került sor, melynek a kezdetekben a Deus Providebit Tanulmányi Ház adott helyet, majd a Sapientia EMTE koronkai egyetemi épülete vált fellegvárává. Ez úton köszönjük a Sapientia vezetőségének is, hogy rendelkezésünkre bocsátja az egyetem auláját, amely mind a tér, mind a fényviszonyok szempontjából tökéletesen megfelel számunkra.

Nagyon fontos megemlítenünk, hogy Somodi Katalin igent mondott első felkérésre és azóta is töretlenül, tiszteletreméltó komolysággal és kemény munkával oktatja a csoport tagjait szebbnél szebb koreográfiák betanításában – s mindezt teszi önkéntesen, szeretetből.